12 Nisan 2009

Jane Birkin Taraf Röportajı


Taraf,11.04.2009, Nazlı ERDOL
Kariyerine Antonioni’nin unutulmaz filmi Blow Up’la başlayan ünlü oyuncu, müzisyen ve yönetmen Jane Birkin Taraf’a hayatını ve ailesini anlattı
1966’da Antonioni’nin başyapıtı Blow Up’ta ufak bir rol kaptığında henüz 20 yaşındaydı Jane Birkin... Güzel yüzünü çevreleyen kâkülleri, düz saçları ve incecik bedeni ile zarafetin tanımıydı sanki. Modellerden birini canlandırıyordu filmde ve lakabı “Sarışın”dı. Birkin’de bir şeyler vardı diğerlerinden farklı olan, onun kariyeri burada bitmeyecekti. Aradan iki yıl geçtiğinde oyuncu seçmelerine katıldı, Slogan adlı filmin başrolünü kapmayı başardı. Serge Gainsbourg ile birlikte başrolleri paylaştılar. 1969’da Gainsbourg ile birlikte söylediği Je t’aime... moi non plus olay yarattı. Bu, onunla yaptığı sayısız işbirliğinden yalnızca biriydi. Jane Birkin artık dünyanın tanıdığı bir yıldızdı.
Aradan yıllar geçti, Birkin adeta iyi bir şarap gibi yıllar geçtikçe güzelleşiyordu. O yıllara kulakları okşayan şarkılarla dolu albümler, yönettiği ve rol aldığı filmler sığdırdı. Pek çok işi bir arada yürütmeyi başardı. 2002’de yayınladığı Arabesque albümü ile büyük başarı yakalayan, hatta bu albümün turnesi kapsamında İstanbul’da da konser veren Birkin, son albümü Enfants d’Hiver için çıktığı turneyle 21 nisanda bir kez daha İstanbul’da olacak.

devamı :taraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder